Nota de premsa

CaixaBank analitza l’actualitat dels mercats financers amb els empresaris de Terrassa

L’any 2016, més de 680 empreses van assistir a les jornades formatives Enfocament Expert

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank analitza l’actualitat dels mercats financers amb els empresaris de Terrassa

• Una vintena d’empreses de Terrassa han assistit a la jornada formativa ‘Enfocament Expert: Actualitat en Mercats’.

• CaixaBank ha apostat per un nou format de sessió que gira al voltant de dues converses entre quatre experts de l'entitat sobre mercats de divises i perspectives macroeconòmiques per al 2017.

• Josep Mª Guivernau de CaixaBank ha analitzat l'actualitat del mercat de divises i ha mostrat les previsions per al 2017. Per la seva banda, María Camarasa ha exposat estratègies per mitigar els riscos per a les empreses importadores i exportadores tenint en compte la incertesa dels mercats.

• Jordi Ribalta de CaixaBank ha destacat el canvi de tendència en els tipus a llarg termini ocorregut en els últims mesos i ha comentat els diferents escenaris que podrien materialitzar-se aquest 2017.

CaixaBank ha analitzat l'actualitat dels mercats financers, en una jornada que s'ha celebrat avui al CosmoCaixa on han assistit una vintena d’empreses importadores i exportadores de Terrassa. La jornada, denominada ‘Enfocament Expert: Actualitat en Mercats’, ha comptat amb la presència de Carles Gramunt, director de Banca d'empreses de la territorial de Barcelona a CaixaBank, Jordi Ribalta i Sameer Samham, especialistes de l'àrea de Markets, i Josep Mª Guivernau i María Camarasa, especialistes de les àrees de FX Desk i FX Volatility, respectivament. 

Per a aquest 2017, CaixaBank ha apostat per un nou format més fluït i proper als assistents i que es basa en dos diàlegs diferents entre quatre experts de l'entitat que aportaran visions diferents sobre els mercats de divises i una altra sobre perspectives macroeconòmiques per al 2017.

En aquesta jornada formativa, el primer diàleg ha girat al voltant dels mercats de divises i les tendències i estratègies de FX. Josep Mª Guivernau i María Camarasa han descrit els factors i estratègies que hi ha darrere de l’ USD fort i l'efecte que pot tenir la presidència de Trump en la divisa americana. La lliura i el yuan xinès han estat també focus d'anàlisi en els diàlegs.

La segona intervenció ha abordat les perspectives macroeconòmiques per al 2017 i com aprofitar-les. Ribalta i Samhan han apuntat que el canvi polític a USA, l'evolució de la política monetària a Europa i el comportament dels preus de les primeres matèries seran factors determinants per entendre l'evolució de les corbes de tipus d'interès al llarg d'aquest any.

Durant 2016 CaixaBank ha celebrat 11 sessions d'Enfocament Expert a diferents ciutats de tot el territori espanyol a les quals han assistit més de 680 empreses. Per al 2017 s'han previst 14 jornades que se celebraran per tot el país.

Informació i publicacions econòmiques especialitzades per als clients

CaixaBank impulsa regularment iniciatives i esdeveniments per conèixer millor la situació econòmica, dirigits als seus clients i, en especial, a aquells amb major activitat com inversors i més interès per la situació del mercat.

En aquest sentit, l'entitat financera, a través de CaixaEmpresa, ofereix serveis exclusius de seguiment i informació, amb informes periòdics i accés a publicacions específiques tant sobre conjuntura econòmica com sobre la situació de les seves inversions.

CaixaBank, líder en comerç exterior

CaixaBank és una de les entitats líders en serveis de comerç exterior en les empreses, amb solucions financeres que faciliten les exportacions i importacions dels clients. L'entitat compta amb un ampli equip d'especialistes en comerç exterior per assessorar sobre els mercats exteriors.

Disposa d'un equip de banca internacional i una xarxa d'oficines de representació a París (França), Milà (Itàlia), Frankfurt (Alemanya), Istanbul (Turquia), Pequín, Shanghai (Xina), Dubai (Emirats Àrabs Units), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Johannesburg (Sud-àfrica) i São Paulo (Brasil). Pròximament obrirà oficina a Alger i Hong Kong.

L'entitat també té oficines operatives a l'exterior: Londres (Regne Unit), Varsòvia (Polònia), Casablanca i Tànger (el Marroc). En total, la xarxa exterior de CaixaBank ofereix cobertura a més de 50 països.

A més també compta amb acords amb més de 2.900 bancs internacionals que permeten donar servei a les empreses a qualsevol país.

L'ampli equip d'experts, l'experiència en negocis i projectes internacionals i la seva xarxa exterior permeten a CaixaBank donar suport a les empreses exportadores amb productes i assessorament específic adaptat a les seves necessitats. L'entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions. 

Amb l'objectiu d'aprofundir en el negoci de banca d'empreses, CaixaEmpresa compta al Vallès Occidental amb tres centres especialitzats en assessorament i gestió de grans companyies situats a Terrassa, Sabadell i Cerdanyola del Vallès. A més, disposa d'oficines especialitzades en pimes amb professionals altament qualificats per donar suport al teixit empresarial del territori.

 

NOTÍCIES RELACIONADES