Nota de premsa

CaixaBank analitza al Marroc com millorar la productivitat empresarial a través de l'eficiència energètica

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jornada Le Cercle a Casablanca

• Els experts han debatut sobre la importància de la responsabilitat social corporativa, la digitalització de l'economia i sobre l'estalvi de costos a través de l'eficiència energètica.

• El Marroc és un país clau en la xarxa internacional de CaixaBank, atès que és l'únic on l'entitat compta amb més d'una oficina operativa.

CaixaBank ha organitzat a Casablanca una nova edició de la sèrie de debats "Le Cercle", que s'ha centrat en analitzar com millorar la productivitat empresarial a través de l'eficiència energètica.

En la trobada, celebrada a l'espai "Le Cercle" que l'entitat té a Casablanca, experts en gestió energètica han debatut sobre la importància de la responsabilitat social corporativa, la digitalització de l'economia i sobre l'estalvi de costos a través de l'eficiència energètica.

CaixaBank assenta la gestió del seu negoci, els seus projectes, productes, i serveis en el respecte i la protecció de l'entorn, el que implica un ferm compromís amb la conservació del medi ambient, la millora de l'eficiència energètica i el foment d'un model de desenvolupament sostenible. L'entitat compleix els més alts estàndards ambientals i promou una actitud responsable entre empleats, clients, i societat en general.

Marroc, país clau per a CaixaBank 

Actualment, CaixaBank manté al Marroc una important quota de mercat sobre les empreses espanyoles que operen al país i destaca pel seu lideratge en l'emissió de dipòsits que provenen d'Espanya.

Marroc és un país clau en la xarxa internacional i és l'únic on l'entitat compta amb més d'una oficina operativa, amb llicència per oferir plena funcionalitat de serveis financers.  

CaixaBank contribueix al creixement de l'economia marroquina a través de la iniciativa "Le Cercle", una sèrie periòdica de trobades empresarials que organitza per abordar temes de l'agenda comuna d'Espanya i el Marroc, i promoure la interrelació entre el món empresarial d'ambdós països. Ja fa un any que l'entitat va inaugurar aquest espai de debat i durant aquest període s'han celebrat més d'una dotzena de trobades, que han tingut lloc a Casablanca, però també en altres ciutats com Agadir.

 Recentment, CaixaBank ha rebut el premi "Africanity Trophy" pel seu recolzament al desenvolupament comercial, la dinamització econòmica i la generació de riquesa a l'Àfrica.  

Aquesta iniciativa es va crear el 2017 i des de llavors, l'entitat ha promogut diversos debats centrats en temes com la reforma del règim de tipus de canvi al Marroc, la seguretat jurídica i arbitratge, la moneda marroquina i el finançament especialitzada per a negocis d'exportació, entre altres.  

Amb la celebració d'aquestes trobades, en què participen líders empresarials i polítics, especialistes de prestigi en els diferents temes, representants institucionals, i persones vinculades al comerç i la inversió internacional, CaixaBank reforça el seu paper com a referent en l'assessorament i acompanyament de projectes i d'inversions entre Espanya i el Marroc. 

Sobre la xarxa internacional de CaixaBank

CaixaBank articula la seva presència internacional a través de sucursals operatives, oficines de representació i acords de cooperació amb les banques corresponents de primer nivell. 

Actualment, disposa de sucursals internacionals a Varsòvia (Polònia), Casablanca, Tànger i Agadir (Marroc), Londres (Regne Unit) i Frankfurt (Alemanya). Així mateix, manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars en qualsevol país del món. 

A més, compta amb oficines de representació a: París (França), Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Emirats Àrabs Units), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Johannesburg (Sud-àfrica), Sao Paulo (Brasil), Alger (Algèria) i Lima (Perú). A través de les seves oficines de representació, ofereix assessorament a empreses multinacionals europees amb filial a Espanya, així com a empreses espanyoles amb projectes a l'estranger.

CaixaBank també participa en el capital d'entitats financeres de diversos països, amb les que ha desenvolupat estratègies de col·laboració conjunta. L'entitat compta amb un 84,51% del Banc BPI i un 9,92% de l'entitat austríaca Erste Bank.

 

NOTÍCIES RELACIONADES