Nota de premsa

CaixaBank analitza a Agadir la reforma del règim de tipus de canvi al Marroc en el marc de "Le Cercle"

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Nacho Pino, country manager de CaixaBank al Marroc

• Els participants han debatut sobre la fiscalitat al Marroc, els productes de finançament especialitzats per a la gestió dels cobraments i pagaments, així com les novetats de la reforma canviària.

CaixaBank ha organitzat a Agadir una nova edició de "Le Cercle" dedicada a analitzar diversos aspectes de la reforma del règim de tipus de canvi al Marroc, des dels objectius que es persegueixen amb la transició progressiva a canvi flexible fins a les mesures que han de prendre les empreses al respecte.

Els experts han analitzat en aquesta jornada les relacions actuals dels dos països, així com els factors a tenir en compte sobre la fiscalitat al Marroc. També s'han repassat els productes de finançament especialitzat que poden ajudar a la gestió dels cobraments i pagaments i les novetats de la reforma canviaria.

Aquesta jornada s'emmarca en la sèrie de debats creada per l'entitat financera per abordar temes de l'agenda comuna d'Espanya i el Marroc i promoure la interrelació entre el món empresarial d'ambdós països. Des que CaixaBank va crear aquesta iniciativa el 2017, ha promogut més d'una dotzena de debats centrats en temes com la seguretat jurídica i arbitratge, la divisa marroquina, com millorar la productivitat empresarial a través de l'eficiència energètica i el finançament especialitzat per a negocis d'exportació , entre d'altres.

CaixaBank acompanya els projectes empresarials entre Espanya i el Marroc

El Marroc és un país clau en la xarxa internacional de CaixaBank, on manté una important quota de mercat sobre les empreses espanyoles que operen al país. L'entitat financera articula la seva presència internacional a través de sucursals operatives, oficines de representació i acords de cooperació amb bancs corresponsals de primer nivell.

Actualment, el Marroc és l'únic país on CaixaBank compta amb més d'una oficina operativa, amb llicència per oferir plena funcionalitat de serveis financers. L'entitat suma ja tres oficines, situades a Casablanca, Tànger i Agadir. Des d’elles, ofereix serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa a les empreses ja assentades al país o amb perspectives d'entrar al mercat marroquí.

Amb la creació de la iniciativa "Le Cercle", l'entitat reforça el seu paper com a referent en l'assessorament i acompanyament de projectes i d'inversions entre Espanya i el Marroc. L'entitat financera proporciona serveis i finançament, principalment a les empreses espanyoles, encara que també a les grans empreses internacionals i marroquins, a través d'una àmplia gamma de solucions i serveis per a les operacions de comerç exterior.

Al 2017, CaixaBank ha crescut fins a convertir-se en líder en l'emissió d'avals per a les empreses espanyoles amb projectes al Marroc, amb una quota del 51% en aquest tipus de garanties.

Sobre la xarxa internacional de CaixaBank

Actualment, CaixaBank disposa de sucursals internacionals a Varsòvia (Polònia), Casablanca, Tànger i Agadir (Marroc), Londres (Regne Unit) i Frankfurt (Alemanya). Així mateix, manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars en qualsevol país del món.                                                                         

A més, compta amb oficines de representació a: París (França), Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Emirats Àrabs Units), Nova Delhi (Índia), el Caire ( Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Johannesburg (Sud-àfrica), Sao Paulo (Brasil), Alger (Algèria) i Lima (Perú). A través de les seves oficines de representació, ofereix assessorament a empreses multinacionals europees amb filial a Espanya, així com a empreses espanyoles amb projectes a l'estranger.

CaixaBank també participa en el capital d'entitats financeres de diversos països, amb les que ha desenvolupat estratègies de col·laboració conjunta. L'entitat compta amb un 84,51% del Banc BPI i un 9,92% de l'entitat austríaca Erste Bank.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES