Nota de premsa

CaixaBank aconsegueix els 6 milions de targetes 100% reciclades a Espanya

L’entitat va ser la primera a comercialitzar a Espanya les targetes amb materials biodegradables i reciclats

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Targeta reciclada CaixaBank

El 96% de les targetes de nova emissió de l’entitat durant l’últim any procedeixen de materials sostenibles.

La innovació en la fabricació i en els mètodes d’impressió ha permès reduir l’impacte ambiental dels mitjans de pagament en suport físic i fa possible allargar el període de validesa d’una targeta de cinc a set anys.

En paral·lel, el circuit de reciclatge de les targetes en desús ha permès recuperar per a altres usos més de 36 tones de plàstic des de l’any 2016 per altres usos.

L’entitat a través de la seva filial de mitjans de pagament, CaixaBank Payments & Consumer, compta amb el major parc de targetes del país, amb més de 30 milions d’unitats en circulació.

CaixaBank ha aconseguit a Espanya en només un any els 6 milions de targetes emeses en plàstic 100% reciclatge.

L’entitat va ser la primera del sector financer espanyol a anunciar, al març del 2021, que iniciava, a través de la seva filial de mitjans de pagament CaixaBank Payments & Consumer, l’emissió de les seves targetes amb materials amb menor impacte ambiental, com a plàstic d’origen reciclat (PVC-R) o biogradable (PLA). D’aquesta manera, l’entitat, que durant aquest any va incorporar també el parc de targetes de Bankia, ha aconseguit que més del 95% de les targetes emeses enguany procedeixin de materials sostenibles.

Aquests xifres situen a CaixaBank i a CaixaBank Payments & Consumer com a líders en l’emissió de mitjans de pagament amb materials sostenibles en el sector financer espanyol. El parc de targetes total del Grup CaixaBank és de 30,6 milions de targetes en circulació.

Les noves targetes ‘MyCard’, vàlides durant set anys

Així mateix, CaixaBank ha innovat també en altres elements de les targetes per avançar cap un model de producció més sostenible. D’aquesta manera, el nom del client i les dades de la targeta han passat a imprimir-se amb tècniques làser en lloc de tinta, la qual cosa no genera residus i a més augmenta la vida útil del material.

Gràcies a això, totes les noves targetes ‘MyCard’ de CaixaBank emeses des de mitjans de gener de l’any 2022 han allargat el seu termini de validesa, de cinc a set anys. Actualment, les targetes ‘MyCard’ són les més demandades pels clients del catàleg de CaixaBank, per l’alt nivell de prestacions -combinen funcionalitats de les targetes de dèbit i les targetes de crèdit- i per estar incloses al programa ‘Dia a dia’ per a clients vinculats.

Reforç del circuit de reciclatge de targetes caducades

A més de l’emissió de targetes en plàstic reciclat, CaixaBank ha reforçat els seus circuits de reciclatge de targetes caducades, una pràctica que l’entitat realitza des de l’any 2016. En total, l’entitat ha reciclat el material corresponent a més de 7,3 milions de targetes fora de circulació, la qual cosa suposa recuperar per a altres usos més de 36 tones de plàstic. Aproximadament el 30% de tot aquest volum (més de 2,3 milions de targetes) s’han reciclat durant l’any 2021.

Juntament amb la millora de la producció i el circuit de reciclatge de targetes, CaixaBank manté també la seva estratègia de compensar la petjada de carboni, que genera la fabricació dels suports físics dels mitjans de pagament, en projectes d’energia renovables.  

Sobre CaixaBank Payments & Consumer 

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l’entitat especialitzada del Grup CaixaBank en finançament al consum i mitjans de pagament. 

La companyia gestiona un crèdit viu de més de 8.500 milions d’euros i és l’entitat líder en pagament amb targeta amb un parc de 31,2 milions d’unitats comercialitzades i una quota per facturació en compres del 33,6% i del 37,5% a través dels TPV en els comerços.  

CaixaBank Payments & Consumer engloba més de 20 societats relacionades amb el món del consum i del pagament, filials 100% o participades amb socis estratègics, amb l’objectiu d’accelerar i ampliar les capacitats de l’entitat. 

CaixaBank, compromès amb la sostenibilitat  

CaixaBank, com a entitat referent en banca sostenible, integra en la seva estratègia i en el model de negoci els criteris i les millors pràctiques en matèria ambiental, social i de govern corporatiu (ASG). Fruit d’això, és la seva adhesió a compromisos que impulsen l’ambició de tenir un paper protagonista a facilitar solucions de finançament i d’inversió amb impacte positiu, i proporcionar l’assessorament per acompanyar als clients i a les empreses en el camí de la transició a una economia baixa en carboni.

CaixaBank és membre fundador de Net Zero Banking Alliance, promoguda a l’any 2021 per Naciones Unidas (UNEP FI), que compromet a l’entitat a ser neutra en emissions de CO2 a l’any 2050 i representa un augment de l’ambició respecte al Compromiso Colectivo de Naciones Unidas para la Acción Climática, subscrit pel banc al desembre del 2019, d’acord amb l’objectiu marcat al Acuerdo de París de 1,5ºC de reducció de temperatura.

Per estar amb els clients, a més de ser una de les entitats líders en volum de finançament sostenible (31.375 milions d’euros mobilitzats l’any 2021) i en emissió de bons verds i socials (per un valor total de 7.000 milions d’euros i 500 milions de lliures), CaixaBank disposa d’un nou servei d’assessorament ASG per ajudar els clients corporatius i institucionals a analitzar i establir la seva estratègia i posicionament sostenible. Amb aquest nou servei consultiu, CaixaBank pretén impulsar la transició dels seus clients cap a la neutralitat en les emissions de carboni i acompanyar-los en els seus processos d’adaptació, enteniment i definició d’objectius sostenibles, en el curt i llarg termini.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES