Nota de premsa

Barcelona Tech City i MicroBank subscriuen un conveni de col·laboració per impulsar l’activitat emprenedora en el camp de la innovació digital i tecnològica

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Miguel Planas, vicepresident de Barcelona Tech City, Miguel Vicente, president de Barcelona Tech City, Antoni Vila, president de MicroBank, i Jordi Nicolau, director territorial de CaixaBank a Barcelona.

• El conveni firmat entre Barcelona Tech City i MicroBank facilitarà l’accés al finançament a emprenedors per contribuir a la creació i promoció de projectes empresarials en el sector digital i tecnològic, amb l’objectiu de potenciar la creació d’ocupació.

• MicroBank és l’única entitat a Espanya dedicada exclusivament al finançament de projectes empresarials i de necessitats personals a través de microcrèdits.

El president de Barcelona Tech City, Miguel Vicente, el director territorial a Barcelona de CaixaBank, Jordi Nicolau, i el president de MicroBank, Antoni Vila, han firmat avui un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials de caràcter innovador mitjançant microcrèdits. Amb la signatura d’aquest acord, a la qual també hi ha assistit el vicepresident de Barcelona Tech City, Miguel Planas, s’estableix una línia de finançament de fins a 1 milió d’euros. Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior als dos milions d’euros.

Els sol·licitants podran optar a microcrèdits fins a un import màxim de 25.000 euros (amb un límit del 95% de la inversió) i amb un termini d’amortització de fins a 7 anys amb un màxim de dos anys de carència. Els projectes hauran de comptar amb un pla d’empresa i un informe favorable de viabilitat. A més, voluntaris de “la Caixa” podran oferir suport als emprenedors per ajudar-los a formular adequadament la proposta per sol·licitar finançament en el marc d’aquest conveni.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l’equip que sol·licita el préstec i a la viabilitat del projecte, podent-hi accedir persones sense garanties ni avals. 

Amb aquest conveni MicroBank inicia una nova línia  “Microcrèdit Innovació”, que té com a objectiu finançar l’inici o ampliació de projectes amb caràcter innovador i que comptarà amb la garantia del Fons Europeu d’Inversions (FEI) i el finançament del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB).

En paraules del president de Barcelona Tech City, Miguel Vicente, “aquesta unió reflecteix l’esperit amb el que va ser creada Barcelona Tech City. El suport a l’emprenedor des de les etapes inicials en tots els àmbits possibles és un dels nostres objectius fundacionals”.

El director territorial a Barcelona de CaixaBank, Jordi Nicolau, comenta que “aquest nou microcrèdit complementa l’oferta global de CaixaBank per potenciar el perfil innovador de les empreses.“

El president de MicroBank, Antoni Vila, considera que “la nostra entitat, amb aquesta nova línia, fa una aposta per facilitar el finançament a un sector tant dinàmic de l’economia actual com són els negocis digitals i tecnològics, que tants llocs de treball generen entre els joves”.

Barcelona Tech City és una associació oberta a tots els integrants de l’ecosistema del negoci digital i tecnològic presents a Barcelona que té com objectiu consolidar i potenciar un sector emergent format majoritàriament per empreses dels sectors digital i tecnològic, contribuint a posicionar la ciutat de Barcelona com a referent en la escena tecnològica internacional. L’associació es marca com a línies estratègiques la millora de l’entorn legal, fiscal i de finançament, la divulgació de la cultura emprenedora, el posicionament de Barcelona com a hub internacional i la promoció de les eines digitals com a palanca de creixement d’altres sectors de la ciutat.

MicroBank, el banc social especialitzat en microfinances participat íntegrament per CaixaBank, és l’únic banc a Espanya dedicat exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits. L’entitat va ser pionera en el seu model de negoci i continua sent la que més recursos hi destina. El banc ofereix microcrèdits dirigits a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars, que tenen com a objectiu atendre necessitats que permetin superar una dificultat temporal i facilitin el desenvolupament personal i familiar.

Durant el 2016, MicroBank ha concedit a Catalunya un total de 5.924 préstecs destinats a autònoms, emprenedors i microempreses per un import de 62,5 milions d’euros.Per finançar projectes personals i familiars, el banc ha aportat 171,4 milions d’euros a 42.170 iniciatives.

Acords amb més de 570 entitats socials

En la concessió de microcrèdits, a més de la xarxa de més de 5.000 oficines de CaixaBank, hi col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels crèdits, a més d’assessorar i realitzar el seguiment dels projectes. Fins ara, MicroBank ha firmat convenis amb 577 entitats socials de tota Espanya que vetllen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats socials col·laboradores són organitzacions de tot tipus amb experiència en accions d’assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora.

 

NOTÍCIES RELACIONADES