Nota de premsa

Atresmedia formalitza el primer finançament sostenible d'un mitjà de comunicació a Espanya

Una de les primeres operacions d'Europa en el seu sector

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Seu d’Atresmedia

• El finançament sindicat està lligat a l'acompliment de dos indicadors socials i un mediambiental.

• CaixaBank, BBVA i Santander han actuat com a entitats co-coordinadores de sostenibilitat del finançament, i CaixaBank, com a agent.

Atresmedia va formalitzar ahir el refinançament i conversió a finançament sostenible del seu préstec corporatiu sindicat per valor de 250 milions d'euros. Es tracta de la primera operació en l'àmbit del finançament sostenible d'un grup de comunicació a Espanya i una de les primeres d'Europa en el seu sector.

Aquesta operació pionera posa de manifest el fort compromís social i mediambiental del Grup Atresmedia en vincular el marge del finançament amb l'impacte social i mediambiental de la seva activitat empresarial.

El grup líder de comunicació a Espanya, Atresmedia, és l'única companyia audiovisual amb posicions clau en tots els sectors en els quals opera -inclou televisió, ràdio, internet, cinema, producció per a tercers, formació, etc.-, que ha lligat el marge del préstec a l'evolució de tres indicadors establerts que es revisaran anualment: espais publicitaris cedits sense cost a entitats sense ànim de lucre, accessibilitat als continguts en televisió a través de la subtitulació i qualificació a l'informe de canvi climàtic Carbon Disclosure Project (CDP), referència mundial en el mesurament, gestió i divulgació de l'acompliment en la lluita contra l'escalfament global de les companyies.

El consultor extern EY ha realitzat un informe de substancialitat dels KPIs, en la qual confirma que l'operació està alineada amb els ‘Sustainability Linked Loan Principles 2019’, els principis en els quals es basen aquest tipus de transaccions.

En aquest finançament CaixaBank, BBVA i Santander han actuat com a entitats co-coordinadores de sostenibilitat del finançament, i CaixaBank, com a agent, la qual cosa implica tasques administratives, de comptes i la validació dels objectius de sostenibilitat fixats.

Atresmedia

Atresmedia connecta cada dia amb milions de persones a través dels seus canals de televisió, emissores de ràdio i plataformes digitals. Conscients de la responsabilitat social que implica aquesta capacitat d'influència, el Grup, a través de la seva estratègia de responsabilitat corporativa, integra en tots els nivells de l'organització els aspectes ASG (ambientals, socials i de bon govern) i es compromet, des de fa més d'una decada, a posar al servei de la societat el seu principal actiu i el core del seu negoci; els seus continguts informatius, d'entreteniment i publicitaris, per donar veu, sensibilitzar i promoure canvis positius en temes que preocupen els ciutadans.

A més, Atresmedia es compromet, al costat de milers d'empreses a tot el món, a donar suport a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i a impulsar l'Agenda 2030 per aconseguir una societat global més pròspera per a tots.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES