Nota de premsa

Arval Espanya formalitza amb CaixaBank els seus primers finançaments sostenibles per 500 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Vehicles elèctrics.

• Es tracta de dos préstecs bilaterals de 350 i 150 milions que reforcen el posicionament de CaixaBank en el mercat de finançaments sostenibles.

• L'objectiu dels préstecs és seguir incrementant el percentatge de vehicles elèctrics i híbrids de la flota d'Arval.

• Amb el seu pla Arval Beyond, Arval Espanya té l'objectiu convertir-se en el referent de la indústria en solucions de mobilitat sostenible. El 20% de la flota d'Arval a Espanya ja està electrificada; i el 2025 l'estarà un terç de la flota mundial de la companyia - 700.000 vehicles -.

Arval Espanya i CaixaBank han formalitzat un nou préstec sostenible de 350 milions d'euros que es destinarà a l'adquisició, per part d'Arval Espanya, de nous vehicles que s'incorporaran a la seva flota d'automòbils de rènting. El crèdit està vinculat a criteris ASG (Ambiental, Social i de Governança). A més, ambdues companyies han convertit en sostenible un crèdit de 150 milions d'euros que es va signar el març de 2021, sota el mateix format.

Els indicadors de sostenibilitat que s'han tingut en compte són la ràtio de vehicles nous de propulsió elèctrica respecte al total de la flota, com a factor mediambiental, així com la ràtio de dones en el Comitè de Coordinació d'Arval Espanya, com a factor social.

La companyia G-Advisory ha estat l'empresa externa que s'ha encarregat de verificar els indicadors i la substancialitat dels objectius marcats sobre els mateixos.

Arval Espanya ajuda als seus clients a considerar els factors ambientals en les seves estratègies, els dona suport a en la seva transició energètica i col·labora amb ells per integrar els objectius mediambientals de RSC en la seva política de flotes. Com a resultat a desembre de 2021, el 20% de la flota d'Arval a Espanya ja està electrificada, amb un 5% de vehicles amb etiqueta de 0 Emissions i un 15% amb etiqueta ECO.

Mitjançant aquest préstec, Arval Espanya mostra el seu compromís present i futur per evolucionar en el desenvolupament d'aquests indicadors i, si no compleix algun d'ells, a fer una aportació addicional amb fins socials o mediambientals, la qual cosa potencia l'objectiu de la companyia amb la societat. D'aquesta manera, ambdues companyies contribueixen a avançar en els objectius de descarbonització de l'Agenda 2030 de la Comissió Europea.

Arval Espanya

Arval està present a Espanya des de l'any 1996, especialitzada en rènting de vehicles i solucions de mobilitat sostenibles, fàcils i flexibles. La flota actual (desembre 2021) supera les 195.000 unitats, cosa que la converteix en el primer operador nacional.

Gràcies al seu excepcional compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, Arval Espanya està certificada en l'ISO 14001 des de 2013 en tota la seva activitat, adquirint compromisos sostenibles tant a nivell corporatiu com cap als seus clients a què assessora, entre altres solucions, en la seva transició energètica.

CaixaBank, compromès amb la sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull cinc importants principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

L'entitat dona suport, mitjançant la seva activitat, a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El 2021 el banc ha mobilitzat 31.375 milions d'euros en finançaments sostenibles, fet que suposa un augment del 150% del volum de finançaments sostenibles el 2020. 

El 2021 CaixaBank va implementar un pla de diversificació i innovació adaptant les solucions de finançament sostenible als productes de Banca Transaccional més utilitzats per les empreses. A tancament de l'any es van fer 15 operacions en format sostenible mobilitzant 4.188 milions d'euros, amb empreses de diversos sectors.

Cal destacar que a tancament de 2021, CaixaBank s'ha posicionat com el 6è banc a nivell europeu en préstecs verds i sostenibles en les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv i és el banc espanyol millor col·locat en aquesta classificació.

 

NOTÍCIES RELACIONADES