Nota de premsa

Antonio Najarro i CaixaBank presenten l'espectacle del Ballet Nacional que portarà a Granada el Festival Internacional de Música i Dansa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

CaixaBank acompanya al Festival des de l'any 2001 i patrocinarà en exclusiva l'espectacle del Ballet Nacional.

El director del Ballet Nacional, Antonio Najarro, rendirà homenatge a “Antonio el ballarí” en el 20 aniversari de la seva mort.

El director del Ballet Nacional d'Espanya, Antonio Najarro, ha presentat aquest matí l'espectacle que portarà a Granada el proper 30 de juny, dins del Programa de la 66 edició del Festival de Música i Dansa de Granada.

L'espectacle serà patrocinat per CaixaBank, que aquest mateix matí ha renovat el patrocini més longeu que l'entitat financera manté a la ciutat de Granada i un dels més importants del territori nacional amb una trajectòria de 16 anys ininterromputs.

El director territorial de CaixaBank a Andalusia Oriental i Murcia, Juan Ignacio Zafra, ha posat de manifest la continuïtat del compromís de l'entitat financera amb el Festival i ha destacat que el patrocini d'aquest espectacle “suposa un homenatge a la dansa espanyola i a `Antonio el Ballarí´, una de les seves figures més representatives amb algunes de les obres que li van fer etern, també per a Granada i per a aquest Festival”.

De fet, la seva trajectòria professional va estar molt vinculada a la del Festival de Granada des dels seus inicis. Ell va ser qui va inaugurar l'escenari del Generalife a l’any 1953, encara que ja havia participat en altres escenaris del Festival anteriorment (Patio de los Aljibes i Palacio de Carlos V). El programa inclou algunes de les creacions més emblemàtiques, com és El sombrero de tres picos, sobre música de Manuel de Falla, que va veure la llum en 1958 en el Palau de Carlos V i anys més tard al Teatre Generalife.

El director del Ballet Nacional ha incidit en alguns dels detalls de l'espectacle que oferirà el proper dia 30 de juny en el mateix Teatre del Generalife i ha analitzat les coreografies seleccionades. La major part d'elles pertanyen al repertori del Ballet Nacional i representen diversos estils de la Dansa Espanyola mitjançant les creacions del propi “Antonio el Ballarí”: Eritaña, Zapateado de Sarasate, Taranto (La Taverna del Toro), Fantasia Galaica i El Sombrero de Tres Picos.

En aquest espectacle s'ha posat especial interès a recuperar els telons i escenografies originals. Per dur a terme aquesta recuperació, ha estat fonamental la labor de documentació que va permetre reproduir amb detall els decorats i vestits de les diferents coreografies. Obres d'art, que sempre van identificar la creativitat i posada en escena d'Antonio.

Programa:

  • Eritaña, coreografia Antonio Ruiz Soler, música de Isaac Albéniz
  • Zapateado de Sarasate, coreografia ARS, música Pablo Sarasate
  • Taranto (La Taberna del Toro), coreografia ARS, Música Popular
  • Fantasía Galaica, coreografia ARS, música Ernesto Halffter
  • El Sombrero de Tres Picos, coreografia ARS, música Manuel de Falla
 

NOTÍCIES RELACIONADES