Nota de premsa

Ana María Díaz Porrero, de Ciudad Real, guanya la fase territorial del ‘Premi A Dona Professional Autònoma’ a Castilla-La Mancha

Guardó per reconèixer l'excel·lència professional de les treballadores per compte propi

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Ana María Díaz Porrero, de Ciudad Real, guanya la fase territorial del ‘Premi A Dona Professional Autònoma’ a Castilla-La Mancha

• La fundadora de Sercopag optarà al guardó nacional, dotat amb 6.000 euros i una campanya de difusió a través de l’Asociación de Trabajadores Autónomos.

• L'assessoria agrícola ajuda als agricultors a aconseguir objectius per als seus cultius mitjançant seguiment i personalització de plans per al cultiu seguint la normativa vigent i amb l'ús de fertilitzants i abonaments sostenibles per a un menor impacte mediambiental.

• En total a Espanya, en aquesta segona edició han participat 1.023 professionals autònomes, de les quals 13 són de Castilla-La Mancha.

 

Ana María Díaz Porrero, fundadora de Sercopag, empresa dedicada a l’assessoria agrícola, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora de la Direcció Territorial de Castilla-La Mancha de la segona edició del ‘Premio A Dona Professional Autònoma CaixaBank’.

Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d’Espanya i dona suport a la labor i l’aportació a la societat d’aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia.

Díaz Porrero, de Ciudad Real i graduada en Administració i Direcció d’Empreses, va fundar l’any 2014 Sercopag, empresa dedicada a comprar i vendre productes destinats als cultius agrícoles amb una visió permanentment innovadora.

L’any 2016, l’empresa, regentada per dues dones, va crear a més una botiga online per ajudar a clients de tota Espanya amb els seus cultius ampliant, d’aquesta manera, el seu negoci gràcies a la digitalització.

Com a dona emprenedora en l’entorn rural i en un món eminentment masculí, Díaz Porrero va apostar per quedar-se en la seva localitat, Bolaños de Calatrava, amb l’objectiu de crear serveis de qualitat per desenvolupar l’activitat agrícola de la zona.

Després de créixer de manera exponencial cada any, Sercopag es troba, en l'actualitat, en fase de creixement a partir de l'adquisició d'un magatzem propi en Bolaños de Calatrava i l'obertura prevista d'un altre magatzem en una altra localitat de la província.

L’empresa treballa, a més, per cuidar l’impacte mediambiental amb l’objectiu que “l’agricultor cada vegada contamini menys” a través de l’ús de productes cada vegada més ecològics i de residu zero. L’activitat de Sercopag és sostenible 100% perquè treballa l’agricultura que és un dels pilars més importants de l’economia al país.

Díaz Porrero ha estat seleccionada entre més de 13 candidatures que s’han presentat a Castilla La Mancha. Per a la seva elecció, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa dels seus serveis, així com el grau d'innovació del seu projecte professional, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors.

En el conjunt del territori espanyol, han participar 1.023 professionals autònomes, la qual cosa suposa un increment del 48% respecte a la primera edició.

Díaz Porrero optarà, juntament amb les altres 13 premiades en la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del premi nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d’una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l’Asociación de Trabajadores Autónomos.

Excel·lència professional de les dones autònomes

Amb aquests guardons, CaixaBank pretén reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com a la trajectòria general de la seva carrera.

Tal com es desprèn del ‘Informe Dona Autònoma 2020’ elaborat per l’Asociación de Trabajadores Autónomos (ATA), a Espanya hi ha 1,17 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,8% del total del col·lectiu. Per sectors, el comerç és l’escollit majoritàriament per les dones autònomes (25,5%).

En l'última dècada, les dones autònomes han crescut un 11,5% enfront de l'increment del 2,4% dels homes.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d’oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l’economia i llança per segon any aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d’oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a  l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d’acció vinculades a l’esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D’altra banda, CaixaBank és també l’entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 44,8%, amb més de 1,49 milions de clients. D’aquesta xifra, el 37% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES