Nota de premsa

AgroBank presenta als seus clients els avantatges que ofereix la nova PAC per al sector agroalimentari espanyol

Trobada a l’oficina All in One de CaixaBank a Madrid

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jornada AgroBank sobre la nova Política Agrícola Comuna, celebrada a Madrid

• La ponència principal de la trobada ha anat a càrrec de Fernando Miranda, secretari general del Ministeri Agricultura, Alimentació i Pesca.

• La jornada ha estat inaugurada pel director territorial de CaixaBank a Madrid Metropolitana, Rafael Herrador; i en ella hi ha participat també el director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez.

 

Professionals vinculats al sector agroalimentari s'han reunit en la Jornada AgroBank “La nova Política Agrícola Comuna 2023-2027: una oportunitat per al futur del sistema agroalimentari espanyol”, una trobada que s’ha celebrat a Madrid amb l'objectiu de traslladar als clients de CaixaBank els avantatges que ofereix la nova PAC.

La jornada ha estat inaugurada pel director territorial de CaixaBank a Madrid Metropolitana, Rafael Herrador; i en ella hi ha participat també el director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez.

El director d'AgroBank ha afirmat que “si AgroBank és important per a CaixaBank, Madrid ho és per a AgroBank, on tenim una elevada quota de penetració en domiciliació de la PAC”.

La ponència principal de la trobada ha sigut a càrrec de Fernando Miranda, secretari general del Ministeri Agricultura, Alimentació i Pesca, qui ha centrat la seva intervenció en les oportunitats que presenta la nova PAC per al sector agroalimentari espanyol.

Miranda ha posat en valor els efectes transformadors que tindrà la nova PAC, per subratllar que “es veuran durant tota la dècada i posaran els fonaments del sector agroalimentari espanyol del futur”. A més, ha assegurat que la PAC “té la vocació de donar al sector l'estabilitat que necessita, perquè els professionals puguin prendre decisions cada any en un context de certeses”.

El secretari general del Ministeri Agricultura, Alimentació i Pesca ha explicat que la nova PAC aposta “pel canvi tecnològic i la sostenibilitat, potenciant el paper dels joves i les dones en l’àmbit rural, i pel reforç del coneixement a través de la innovació, la formació i l'assessorament”.

Per donar suport a la transició cap a un sistema alimentari sostenible, la UE està desplegant un ampli ventall d'eines per dotar als diferents agents de mecanismes i incentius que donin suport a aquesta transició i, al seu torn, ajudin a la consecució dels objectius fixats en el Pacte Verd Europeu.

En aquest context, s'ha dut a terme la reforma de la PAC, que entrarà en vigor el gener del 2023. Aquesta reforma inclou com a principal novetat la redacció de Plans Estratègics nacionals per establir prioritats en matèria d'ajudes i incentius als diversos subsectors productius. La nova PAC i també els fons NGEU donaran suport a la transformació digital i verda del sector agroalimentari, alguna cosa indispensable per avançar cap a la sostenibilitat del sector i lluita contra el canvi climàtic.

AgroBank, líder del sector agro a Espanya

AgroBank ha donat suport al sector amb gairebé 17.400 milions d'euros en finançament durant l'exercici 2021, enfortint així la seva posició de lideratge.

El compromís de l'entitat amb el sector agroalimentari i el món rural és clar, decidit i estratègic. Aquesta aposta es basa en què un de cada dos agricultors i ramaders són clients d'AgroBank.

AgroBank compta amb més de 1.175 oficines, repartides en tot el territori, amb gestors especialitzats que ofereixen assessorament personalitzat als clients. A més, CaixaBank complementa la seva presència en les zones menys poblades amb més de 1.650 oficines ubicades en municipis de l'àmbit rural, cosa que la situa com l'entitat financera amb més presència en aquest tipus de localitats.

Totes aquestes xifres reflecteixen el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com és l'agroalimentari i evidencien el gran repte de poder satisfer la demanda en un mercat a nivell mundial cada vegada més gran.

 

NOTÍCIES RELACIONADES