Nota de premsa

AgroBank finança al sector agroalimentari amb 14.415 milions d'euros en el primer semestre de l'any, un 85% més respecte a l'any anterior

Reforça així la seva posició de lideratge en l'activitat agropecuària

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
AgroBank ha finançat al sector agroalimentari amb 14.415 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, un 85% més respecte a l'exercici anterior.

• Finalitza el mes de juny amb més de 517.000 clients agro, la qual cosa suposa que un de cada dos agricultors i ramaders a Espanya treballa amb AgroBank.

• Actualment, AgroBank té més de 1.175 sucursals especialitzades, la major xarxa d'oficines del sector agroalimentari, i presència a totes les províncies.

• “Hem començat 2022 amb força, intensificant la nostra posició de lideratge per ajudar a la transformació del sector. Volem facilitar a agricultors, ramaders i al sector pesquer la innovació, digitalització i sostenibilitat en els seus negocis”, afirma Sergio Gutiérrez, director d’AgroBank.

 

AgroBank, la divisió especialitzada del sector agroalimentari de CaixaBank, ha finançat al sector agroalimentari amb 14.415 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, un 85% més respecte a l'exercici anterior.

Addicionalment, l'entitat té en l'actualitat a la disposició dels seus clients prop de 7.000 milions d'euros en crèdits preconcedits, amb disponibilitat immediata perquè aquests puguin afrontar els projectes que necessitin dur a terme.

AgroBank finalitza el semestre amb més de 517.000 clients agro, la qual cosa suposa que un de cada dos agricultors i ramaders a Espanya treballen amb CaixaBank.

“Hem començat 2022 amb força, intensificant la nostra posició de lideratge per ajudar a la transformació del sector. Volem facilitar a agricultors, ramaders i al sector pesquer la innovació, digitalització i sostenibilitat en els seus negocis”, afirma Sergio Gutiérrez, director d’AgroBank, qui afegeix que “a més acompanyem als nostres clients en la internacionalització, ja que un de cada quatre euros d'exportació en CaixaBank procedeixen dels clients AgroBank”.

“Ens trobem en un moment de canvi per al sector agroalimentari, ple de reptes i oportunitats. Per això, és el moment d'apostar pel AgroTech, l'agro del futur. AgroBank va la liderar el canvi per facilitar-l'hi als nostres clients”, agrega Gutiérrez.

“A més, volem contribuir també a fomentar el relleu generacional amb programes de joves agricultors tech i l'impuls de la dona en els entorns rurals”, subratlla el director d’AgroBank.

Nova etapa

AgroBank ha començat l’any 2022 una nova etapa. Per visualitzar l'inici d'aquesta, ha llançat un nou pla estratègic acompanyat de la campanya de comunicació i posicionament ‘Sent agro. La nova era comença amb tu’, on es completa la proposta de valor d’AgroBank amb el llançament, entre altres iniciatives, de l`Ecosistema d'Innovació Agro´, creat per posar en marxa nous projectes de digitalització, innovació i sostenibilitat , donar impuls a joves i dones i oferir accés als fons Next Generation de la Unió Europea per a una agricultura sostenible.

Mitjançant aquesta campanya, s'han llançat nous perfils en xarxes socials, com Twitter (@AgroBank_CABK) i Linkedin (AgroBank CaixaBank), que ofereixen contingut multimèdia exclusiu i són claus en la ‘Comunitat AgroBank’. Aquests nous canals de relació estan dirigits a clients i no clients, i compten amb els millors experts del sector, notícies de rellevància per a l'activitat agroalimentària i continguts experiencials.

Propuesta de valor

La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, a més d'un assessorament pròxim i integral, no nomès amb el suport financer, sinó també ofereix la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

Per a això, els més de 3.000 gestors agro de CaixaBank compten amb un alt coneixement del sector i mantenen una formació continuada i especialitzada. Així, els responsables d’AgroBank a totes les Direccions Territorials de l'entitat tenen coneixements específics en funció de les peculiaritats de cada població, i els equips de riscos estan especialitzats en les seves zones d'influència amb la finalitat que coneguin molt de prop les necessitats dels clients i entenguin els seus fluxos financers.

La proposta de valor d’AgroBank es basa en quatre verticals. La primera d’elles és una extensa xarxa d'oficines present a tots els territoris als quals el sector agroalimentari juga un paper preponderant en l'economia de la zona i els equips especialitzats que donen servei als clients. Es tracta d'una xarxa de 1.175 sucursals especialitzades, la major del sector. Totes elles amb un disseny temàtic i personalitzat en funció del principal sector productiu del territori on se situen.

A més de la xarxa específica d’AgroBank, CaixaBank complementa la seva presència a les zones menys poblades amb 1.650 oficines situades a municipis de l'àmbit rural, la qual cosa suposa un 22,4% dels municipis amb menys de 10.000 habitants. A 480 d'aquests municipis, CaixaBank és l'única entitat que dona serveis bancaris, la qual cosa la situa com l'entitat financera amb més presència a aquesta mena de localitats. Aquesta presència és part del compromís social de l'entitat i la seva responsabilitat per fomentar la inclusió social i la presència en entorns rurals.

En aquest sentit, CaixaBank aposta per romandre en aquells municipis en els quals és l'única entitat bancària. És la manera d'entendre la inclusió financera per part de l'entitat com una banca pròxima i accessible, mantenint inalterable el seu compromís d'estar prop dels clients.

Això s'acompanya amb una segona vertical, el catàleg de productes i serveis més complet del mercat, al qual pròximament s'uniran noves solucions paquetitzades i eines que facilitin la vida als clients, sense oblidar la forta capacitat de finançament especialitzat, com el confirming i el factoring, o l'activitat de comerç exterior. Productes concrets per a la conversió a ecològic o per a la transformació de l'olivar són algunes de les novetats d'enguany que ja formen part del nou catàleg.

El tercer pilar són les accions d'impuls al sector on, a través de la Comunitat Agro, clients i no clients tindran accés a tota la informació que fan que AgroBank sigui referència en el sector, com la participació en fires i jornades, la Càtedra AgroBank de Qualitat i Innovacion en el sector Agroalimentari de la Universitat de Lleida o la recentment creada Càtedra Dona, Empresa i Món Rural amb la Universidad de Castilla-La Mancha. Al costat d'això, l'entitat posarà en marxa plans per fomentar el relleu generacional en el sector per a joves agricultors, centrats en l'ús de noves tecnologies, amb formació en innovació, digitalització i sostenibilitat.

Igualment, AgroBank continuarà treballant en un pla per impulsar la diversitat i el paper de la dona als entorns rurals. Amb aquest objectiu ha presentat l'informe Closingap sobre la Bretxa de Gènere al Món Rural, ha dut a terme accions formatives per potenciar l'accés a òrgans de representació de les Cooperatives i ha signat convenis amb les principals associacions de dones rurals.

AgroTech

L'última vertical de la proposta de valor d’AgroBank per a la seva nova etapa és l’AgroTech, per acompanyar als clients en la transició cap a un agro del futur, basat en la innovació, la digitalització i la sostenibilitat. En aquest sentit, l'entitat va anunciar recentment el llançament d'un Ecosistema d'Innovació Agro, amb la finalitat d'afavorir la inversió per a la modernització de les explotacions agràries i, d'aquesta manera, promoure la seva major competitivitat.

Així mateix, AgroBank participarà activament en la comercialització de solucions vinculades al Bo Digital, el pla d'ajudes del Govern per promoure la digitalització del sector, dotat amb 275 milions d'euros. D'aquesta manera, es posa a la disposició de tots els agricultors una solució integral per a la millora de la competitivitat, composta per una plataforma de gestió agronòmica d'última generació (basada en imatge satel·litària i sensors en camp), un quadern de camp digital (adaptat a la nova normativa), i una eina de costos.

Entre les iniciatives que integren aquest ecosistema d'innovació es troba el programa llançat juntament amb el Consell Europeu d'Innovació (EIC) per accelerar la digitalització del sector agro, amb solucions tecnològiques i innovació de start-ups per transformar la indústria agroalimentària amb la meta de produir aliments de manera sostenible i saludable. A aquest programa, s'uniran pròximament noves iniciatives que proporcionin als clients d’AgroBank solucions a mesura amb un fort component tecnològic i d'innovació.