Nota de premsa

AgroBank analitza els reptes de la PAC després del 2020 davant 500 empresaris del sector agrícola andalús

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D'esquerra a dreta: la directora d’AgroBank, Carme Sabrí, el director general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Mercats Agraris, Fernando Miranda, el director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, i el director territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental, Rafael Herrador.

• La jornada ha comptat amb la participació de Fernando Miranda, director general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Mercats Agraris.

• L'acte ha estat presidit per Juan Alcaraz, director general de CaixaBank, acompanyat per Rafael Herrador, director territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental.

• A Andalusia, AgroBank compta amb un total de 174.000 clients que representen aproximadament el 50% dels clients AgroBank a Espanya.

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank per al sector agrari, ha analitzat davant mig miler d'empresaris els reptes i objectius de la Política Agrària Comuna (PAC) després de la reforma europea programada per al 2020. Aquesta jornada s'ha celebrat a l'Hipódromo del Real Club Pineda de Sevilla i ha comptat amb la participació de Fernando Miranda, director general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Mercats Agraris, que ha presentat la conferència “La PAC post 2020: elements per al debat”.

La jornada ha estat presidida per Juan Alcaraz, director general de CaixaBank, que ha estat acompanyat per Rafael Herrador, director territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental.

Davant prop de 500 empresaris, Juan Alcaraz ha destacat que “l'èxit d’AgroBank es deu a l'aposta per una marca pròpia, a l'especialització en el negoci i a la formació de la nostra xarxa comercial”. “Després de tres anys –ha afegit Alcaraz– el balanç és molt positiu i les xifres avalen la magnífica evolució del projecte AgroBank. Vam començar l’any 2014 amb 376 oficines AgroBank i, actualment, comptem amb una xarxa de 901 sucursals especialitzades”. Alcaraz ha destacat que “a Andalusia, AgroBank compta amb un total de 174.000 clients que representen aproximadament el 50% dels clients AgroBank a Espanya i que generen un volum de negoci de més de 4.900 milions”.

Per la seva banda, el director general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Mercats Agraris, Fernando Miranda, ha posat en valor la importància econòmica del sector agroalimentari espanyol així com la competitivitat i qualitat de les produccions. Miranda també ha detallat els eixos principals sobre els quals hauria de girar la PAC després del 2020 i ha assenyalat que “en la futura reforma els aspectes mediambientals tindran previsiblement un major protagonisme en les ajudes directes, sense oblidar la sostenibilitat econòmica de les explotacions”.

AgroBank aconsegueix els 18.000 milions d'euros en el seu tercer any

AgroBank acaba de complir el seu tercer aniversari amb un volum de negoci gestionat proper als 18.000 milions d'euros, la qual cosa es tradueix en un increment del 25,5% des del seu llançament el setembre de 2014. En concret, en aquest període, el volum de passiu ha crescut un 33,4%, fins a aconseguir els 10.873 milions d'euros, mentre que el volum d'actiu ha augmentat un 15,1%, i se situa per sobre dels 6.800 milions d'euros.

La tendència positiva d'aquests tres anys s'ha vist reforçada pels creixements d’AgroBank en els primers nou mesos de 2017. Des de gener, el volum de negoci d'aquesta línia de negoci ha augmentat un 7,2%, mentre que els clients agraris ja superen els 348.000, un 1,8% més respecte al 31 de desembre de 2016. A més, un de cada quatre agricultors espanyols ja confia en AgroBank per realitzar part de la seva operativa financera.

 

NOTÍCIES RELACIONADES