Nota de premsa

Acerinox formalitza un préstec sostenible amb CaixaBank per import de 80 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Acerinox va adquirir VDM Metals el març de 2020.

• El marge del préstec dependrà de la intensitat de les emissions per tona d'acer produïda i de la freqüència dels accidents laborals.

• Es tracta d'una de les primeres operacions de finançament sostenible del sector de l'acer a Europa.

Acerinox ha convertit en sostenible el préstec bilateral formalitzat el març de 2020 amb CaixaBank per finançar parcialment l'adquisició de la companyia VDM Metals. D'aquesta manera, s'ha lligat el marge del préstec a l'evolució de dos indicadors establerts que es revisaran anualment: la intensitat relativa d'emissions (directes i indirectes) per tona d'acer produïda i la freqüència dels accidents laborals. El consultor extern Sustainalytics ha confirmat que l'operació s'alinea amb els ‘Sustainability Linked Loan Principles 2019’, els principis en què es basen aquest tipus de transaccions.

D'aquesta manera, el grup dirigit per Bernardo Velázquez, conseller delegat d'Acerinox, avança cap a una transició més sostenible, potenciant la creació de valor compartit i tenint en compte els impactes socials i ambientals de la seva activitat empresarial. L'operació posa de manifest la idea estratègica impulsada des del Consell d'Administració i la Direcció de la companyia de seguir avançant en el compromís social i mediambiental.

Per la seva part, CaixaBank torna a mostrar el seu suport a les empreses compromeses amb la sostenibilitat i innovant amb solucions de finançament sostenible, on destaca aquesta transacció que és un dels primers finançaments sostenibles del sector de l'acer a Europa.

Acerinox, cap a un model sostenible

Acerinox aposta per la transició cap a un model sostenible i així el va subscriure en el Pacte per l'Economia Circular de 2017. A més, es va adherir el desembre de l'any passat al compromís de neutralitat climàtica, abans de 2050, promogut per la Unió Empreses Siderúrgiques Espanyoles (Unesid).

L'acer inoxidable com a material és un model d'economia circular per complir les quatre ‘R’ (Reduir, reutilitzar, re manufacturar i reciclar). En aquest sentit, a Acerinox està fixant objectius de reducció d'emissions lligats a reduccions internes de consums energètics i descensos en els consums d'aigua, i en un ús més eficient dels residus generats en la cadena de subministrament, a més d'impulsar tots els altres aspectes relacionats amb ESG. La companyia ha integrat també els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) amb l'estratègia del seu negoci.

CaixaBank, compromès amb el finançament sostenible

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull quatre importants principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L'entitat dona suport, mitjançant la seva activitat, a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El banc dirigit per Gonzalo Gortázar ha mobilitzat el 2020 més de 12.000 milions d'euros en finançaments sostenibles, amb més de 2.000 milions d'euros formalitzats en finançaments verds i més de 3.000 milions formalitzats en finançaments lligats a variables ESG, on destaquen els objectius sobre variables de tipus mediambiental, com la reducció d'emissions o l'eficiència energètica. A més, CaixaBank ha participat en l'emissió de 13 bons verds, sostenibles o socials, amb un import global de 7.500 milions d'euros. A tancament de 2020, CaixaBank s'ha posicionat com el 5è banc a nivell europeu i 9è a nivell mundial en prèstecs verds i sostenibles en les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv.

 

NOTÍCIES RELACIONADES