Nota de premsa

ABULAC entrega avui el seu XVI premi internacional d’agricultura a Luis Angel Meneses en el marc d’unes jornades tècniques agràries

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

La jornada tindrà lloc avui a la tarda a Burgos, al Cultural el Cordón, gràcies a la col·laboració de CaixaBank.

Durant la tarda d’avui, a partir de les 18:30, al voltant de 150 agricultors i empresaris del sector estan convidats a gaudir de l’acte de lliurament dels XVI Premis Internacionals d’Agricultura ABULAC al Cultural el Cordón (C/Santander, 2 Burgos). Aquest any, l’acte compta amb la col·laboració de CaixaBank, que col·labora amb l’associació agrària a través de la seva línia de negoci AgroBank.

L’acte començarà amb dues ponències a càrrec de Jaume Almacellas Gort, cap del laboratori d’Agricultura i Sanitat Vegetal de Catalunya, que dissertarà sobre la situació actual de Les Malalties Fúngiques dels cereals d’hivern, i Vicente Bodas, enginyer agrònom i premi ABULAC 2009, que parlarà de la teledetecció i l’agricultura de secà.

A continuació es farà entrega del XVI Premi Internacional d’Agricultura ABULAC a l’enginyer tècnic Luis Angel Meneses, com a impulsor de l’agricultura de conservació a Espanya, ja que aquests premis suposen un reconeixement cap als professionals i entitats que treballen a favor de l’Agricultura de Conservació.

Sobre ABULAC

ABULAC, l’Asociación Burgalesa de Laboreo de Conservación, és una associació sense ànim de lucre creada per un grup d’agricultors conscients de la importància d’exercir la seva activitat agrària mitjançant la realització de pràctiques culturals compatibles amb la preservació del medi ambient i la conservació de l’espai natural. Està formada per més de 150 socis, agricultors burgalesos en la seva immensa majoria, amb explotacions ubicades a diverses localitats de tota la geografia provincial que practiquen tècniques d’Agricultura de Conservació, en la seva majoria Sembra Directa.

Sobre CaixaBank

Sota la marca AgroBank, CaixaBank desenvolupa una oferta específica per al sector agrari que inclou, a banda de productes a la carta i l’especialització d’oficines i equips, altres serveis de valor afegit com activitats informatives o jornades tècniques dirigides al sector.

Durant l’any passat, més de 1.250 projectes empresarials van obtenir finançament per valor de 46 milions d’euros, 13 milions més que a l’any anterior, el 50% d’ells a la província de Burgos.

A més, només a Castella i Lleó el número d’oficines especialitzades ha crescut de 40 a 135, el que representa el 36% de la xarxa. En concret, a Burgos s’hi troben 68, un 50% del total de la xarxa d’oficines.

 

NOTÍCIES RELACIONADES