Nota de premsa

CaixaBank i l’Ajuntament de Burgos posen a disposició dels seus funcionaris “Nòmina 15”, un innovador servei exclusiu de l’entitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

El nou servei, que estarà disponible abans de l'estiu, consisteix en la bestreta del 50% de la nòmina el dia 15 de cada mes.
Aquest servei és completament gratuït i pioner a Castella i Lleó

CaixaBank i l'Ajuntament de Burgos posaran a la disposició dels seus prop de 1.500 funcionaris el servei “Nòmina 15”. Es tracta d'una operativa de finançament exclusiva de CaixaBank i gratuïta, per la qual l'entitat financera es compromet a abonar de forma anticipada als empleats públics de l'Ajuntament de Burgos, clients de CaixaBank, l'import del 50% de la seva nòmina el dia 15 de cada mes.

Aquest innovador servei està dirigit als funcionaris i empleats públics de l'Ajuntament de Burgos que tinguin la seva nòmina domiciliada a CaixaBank amb una antiguitat mínima de dos mesos.

El llançament de “Nòmina 15” reflecteix la visió sota la qual CaixaBank ha desenvolupat tota la seva estratègia d'innovació: posar al client al centre i prioritzar aquells serveis que aporten immediatesa, facilitat i control de les seves finances personals.

És un servei totalment flexible, ja que es pot desactivar i activar d'una forma senzilla, a qualsevol moment i tantes vegades com desitgi el client des de la primera comunicació, a través de la Línia Oberta o en oficines.

Els clients que tenen la nòmina domiciliada i compten amb uns mínims requisits de vinculació disposen del compte Family, sense comissions de manteniment i administració, targetes de crèdit i transferències gratuïtes, i l'accés a serveis com Les meves Finances per gestionar l'economia personal, la signatura d'operacions financeres amb el mòbil o el pagament amb dispositius com el mòbil o smartwatch, entre altres avantatges.

CaixaBank té la major quota en nòmines domiciliades a Espanya amb un 26,3% i manté una posició de referència en el mercat retail amb una quota de penetració com a primera entitat del 26,7%. A Castella i Lleó, la quota és superior al 23%, una de cada quatre nòmines de la comunitat estan domiciliades a CaixaBank.

Serveis innovadors i exclusius

CaixaBank va llançar el gener “Family Now” per agrupar tots els serveis digitals de l'entitat sota un mateix concepte. La iniciativa engloba una àmplia gamma de productes creats per ajudar les famílies a gestionar la seva economia personal de forma fàcil i immediata.

L'entitat està considerada com un dels líders en innovació en serveis financers a nivell mundial i ha rebut diversos premis per part de publicacions internacionals de prestigi com Euromoney o The Banker. CaixaBank té el lideratge en banca online -el 55% dels seus clients són digitals- i en banca mòbil, amb 4,3 milions de clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES